Vrouwen die een dagje ouder worden

We worden allemaal ouder. Dat is nu eenmaal een natuurlijk proces. Sommige mensen kunnen hier beter mee omgaan dan anderen. Als vrouw is het bekend dat dit een lastig proces is, dat ouder worden. Vrouwen voelen zich vaak nog vol energie en dus ook jong, maar hun uiterlijk zegt iets anders. Bij vrouwen zijn er een aantal tekenen dat ze ouder worden. Zo is het bijvoorbeeld bekend dat vrouwen rimpels in het gezicht krijgen als ze ouder worden.

De commercials op televisie maken reclame voor diverse smeersels om dit tegen te gaan. Een ander teken van ouderdom is dat de borsten slapper worden, deze gaan hangen. De borsten worden slapper en sommige vrouwen vinden dit niet leuk.

Een borst die gaat hangen hoort bij het verouderingsproces. Veel vrouwen krijgen hier mee te maken. Er is wel een ingreep (chirurgische ingreep) die de borstlift genoemd wordt. De naam van de ingreep zegt natuurlijk eigenlijk al voldoende. Hierdoor kunnen de borsten worden gelift. De ingreep kan ervoor zorgen dat de borsten er minder hangend uit gaan zien.

Ook bijvoorbeeld bij een borstverkleining worden de borsten gelift. De borstverkleining prijs kan in sommige gevallen door de verzekeraar worden vergoed, dat is afhankelijk van de situatie. De ingreep is overigens niet enkel voor oudere vrouwen geschikt, ook vrouwen die recentelijk bevallen zijn tonen interesse. De borstlift wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde plastisch chirurg, vaak in een kliniek waar deze ingrepen gedaan worden.

De reden dat de borsten gaan hangen is eigenlijk vrij simpel. Er is eigenlijk te veel vel rond de borst. Door de ingreep wordt het vel ingekort en zodoende zal de borst minder gaan hangen. De borstlift gaat er dus niet om dat de borsten groter worden (de is de borstvergroting), maar het gaat om het liften van de borsten. Voor het vergroten van de borsten kan de borstvergroting lipofilling worden ingezet, dit wordt dan met eigen vet gedaan. Een dergelijke operatie brengt natuurlijk altijd risico’s met zich mee. Laat u goed informeren over de risico’s door een arts.